+30 2410 538 538 | +30 210 981 81 81

English

Αντιμετώπιση Αθλητικών Τραυμάτων με τη χρήση Θεραπευτικού Laser

Αντιμετώπιση Αθλητικών Τραυμάτων με τη χρήση Θεραπευτικού Laser

Σε κατάσταση λειτουργίας συντήρησης.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται σημαντική αύξηση στην επάνδρωση και αγορά σύγχρονων στην αντιμετώπιση παθήσεων και τραυμάτων που αφορούν ιδιαίτερα τον χώρο της άθλησης.

Όμως κατά κοινή ομολογία το laser δεν λειτούργησε ποτέ ως μέσο θεραπείας ή έστω ελάττωσης του πόνου στα επίμονα συμπτώματα των ασθενών συσκευών laser από κέντρα αποκατάστασης, ιατρεία και φυσικοθεραπευτήρια προκειμένου να συμβάλουν σε απλές αθλητικές κακώσεις ή σε ασθενείς με νευραλγίες, αυχεναλγίες, περιαθρίτιδες, οσφυο-ισχιαλγίες, αρθραλγίες κ.λ.π.

Ποιος μπορεί να είναι ο λόγος αυτής της φαινομενικά χαμηλής αποτελεσματικότητας μιας θεραπείας laser στα προβλήματα των ασθενών μας;
Έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι αυτό οφείλεται στην παντελή ή μερική έλλειψη σωστής γνώσης αλλά και μικρής εμπειρίας από το ιατρικό ή το παραϊατρικό προσωπικό που θα εκτελούσε τη θεραπεία.

Αντίθετα άτομα που έχουν σωστά εκπαιδευτεί έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα δίνοντας άμεση λύση στις επείγουσες ανάγκες των ασθενών τους και μάλιστα μόνο με τη χρήση του laser.

Η παγκόσμια ιατρική κοινότητα για τη Θεραπευτική με Laser (WALT=Word Association of Laser Therapy), η Ευρωπαϊκή ιατρική κοινότητα (EMLA=European Medical Laser Association) καθώς και η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Θεραπευτικής με Laser (ΠΑΝ.ΕΠ.Ε.ΘΕ.Λ), έχουν συγκεντρώσει κλινικές μελέτες από πολλές χώρες όπου οι έρευνες αποδεικνύουν τα πολύ θετικά αποτελέσματα της θεραπείας laser μεταξύ άλλων και στις αθλητικές κακώσεις.

Τα αποτελέσματα είναι χαρακτηριστικά στην ανακούφιση του αθλητού από τον πόνο κάτω από διάφορες περιστάσεις. Π.χ.
καθόλου πόνο κατά την εκκίνηση,
καθόλου πόνο μετά από επιβάρυνση,
βελτίωση της κινητικότητας,
διάθεση για βάδισμα ή ενασχόληση στις αθλητικές δραστηριότητες,
ύπνο χωρίς ενοχλήσεις κ.λ.π.,

Σε δύσκολες περιπτώσεις υποχώρησης του οιδήματος σε μια άρθρωση και ευλυγισίας τα αποτελέσματα υπήρξαν πολύ ικανοποιητικά.

Η θεραπεία με laser πλεονεκτεί λόγω παντελούς έλλειψης παρενεργειών και αλλεργικών καταστάσεων.

Ο αθλητής ασθενής διαπιστώνει ότι σταδιακά μειώνονται οι ανάγκες του για χρήση αναλγητικών ουσιών και αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων.

Η δράση των laser εστιάζεται στη μεμβράνη που περιβάλλει τους νευρώνες ενισχύοντας την αντίστασή τους, με τελικό αποτέλεσμα την αύξηση της ανερέθιστης περιόδου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το laser μειώνει το χρόνο αποκατάστασης του τραυματία αθλητή περίπου στο μισό.

Με βάση τα προαναφερθέντα, η αποκατάσταση των αθλητικών κακώσεων με θεραπευτικά laser παρέχει στον αθλητή μια από τις πλέον σύγχρονες θεραπείες αποκατάστασης των συχνότερων τραυματισμών που απασχολούν τους αθλητές.

Αθλητικές κακώσεις όπως διάφορες θλάσεις, τενοντίτιδες, επικονδυλίτιδες, διαστρέμματα, αιματώματα, κλπ αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά.

Κακώσεις του ώμου στους αθλητές
Συντηρητική αντιμετώπιση τενοντοπάθειας του ώμου
Θεραπεία σε ρήξεις του στροφικού πετάλου του ώμου
Αστάθεια του ώμου στους αθλητές.

Κακώσεις του αγκώνα στους αθλητές
Σύνδρομα υπέρ-χρησης
Συνδεσμικές βλάβες
Οστεοχόνδρινες βλάβες

Κακώσεις του καρπού στους αθλητές
Κακώσεις Σκαφοειδούς
Τρίγωνου χόνδρου
Συνδεσμικές κακώσεις του αντίχειρα

Θεραπεία συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών
Συνδεσμικές βλάβες και κακώσεις γονάτων
Συνδεσμικές βλάβες και κακώσεις ποδοκνημικής άρθρωσης

Η χρήση του laser ανοίγει νέους ορίζοντες θεραπευτικής αντιμετώπισης, καθώς η εφαρμογή της σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το στοιχείο του πόνου, οιδήματος, φλεγμονής και κινητικότητας.

Η θεραπεία με laser έχει μειωμένο κόστος σε σύγκριση με άλλες συντηρητικές μεθόδους και αυτό λόγω του ότι οι συνεδρίες με τα θεραπευτικά laser πολύ σπάνια ξεπερνούν τις οκτώ.

Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η χρήση του laser σε σχέση με «κλασσικές» θεραπευτικές μεθόδους βρίσκεται σαφώς σε πλεονεκτική θέση.

Η τρέχουσα έρευνα στον τομέα των θεραπευτικών laser επιφυλάσσει ίσως εκπλήξεις για το άμεσο μέλλον, καθώς οι εφαρμογές είναι ήδη πάρα πολλές και δείχνουν πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Κατ’αρχήν σιγά - σιγά τα θεραπευτικά laser θα γίνουν απαραίτητα εργαλεία καθημερινής χρήσης σε όλα τα χειρουργεία καθώς η άμεση ακτινοβόληση του χειρουργικού τραύματος επιταχύνει θεαματικά την επούλωση και μειώνει δραστικά τις πιθανές τοπικές επιπλοκές (μολύνσεις κ.λ.π.) αυξάνοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού.

Το μέλλον είναι ανοικτό σε πληθώρα ερευνών στον τομέα της αιματολογίας (με εφαρμογές στον μυελό των οστών), της αγγειολογίας (προαγωγή της νέο αγγειοανάπλασης σε περιπτώσεις διαλείπουσας χωλότητας, στεφανιαίας νόσου) και στην αντιμετώπιση του πόνου ειδικά κακοήθους αιτιολογίας σε συνεργασία με ειδικούς αναισθησιολόγους και νευρολόγους.

Η συνεργασία ιατρών και εταιριών κατασκευής θεραπευτικών συστημάτων laser οδηγεί σε μονάδες ολοένα και πιο ισχυρές, πιο συμπαγείς και εύκολες στη μεταφορά και τον χειρισμό.

Η δυνατή δέσμη ενός χειρουργικού laser σε συνδυασμό με την ακτίνα μιας συσκευής με χρήση στην θεραπευτική αποκατάσταση αποτελούν σύγχρονα ιατρικά εργαλεία για γρήγορη ανάρρωση των αθλητών.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

WALT ΠΑΝΕΠΕΘΕΛ Medical Lasers Laser.gr Irradia

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Laser Center Larissas | ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕ LASER

Το κέντρο θεραπείας Laser Therapy Center ιδρύθηκε το έτος 1991 στο Νομό Λάρισας με την ονομασία Physio Laser. Στην συνέχεια, το έτος 1996, μετονομάστηκε ως Laser Center Larissas. 10 χρόνια αργότερα, το έτος 2006, το τμήμα θεραπείας με laser της «Laser Center Larissas» απέκτησε τον δικό του ξεχωριστό διακριτικό τίτλο «Laser Therapy Center».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΙΣΑ: Laser Center Larissas

Ερυθρού Σταυρού 9, 412 21, Λάρισα

+30 2410 538 538

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Laser Therapy Center

Παν. Ζήδρου 7, 402 00, Ελασσόνα

+30 24930 24 200

ΑΘΗΝΑ: Laser Therapy Center

Λ. Ποσειδώνος 47, 162 75, Π. Φάληρο

+30 210 981 8181

BULGARIA: Laser Therapy Center

29 Dame Gruev Str, 2700, Blagoevgrad

+359 8 96 97 98 99

------

+30 6938 538 538

info@laser-center.gr

www.laser-center.gr

NEWSLETTER

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.